Moottoripyörän ja mopon renkaat

Renkaat moottoripyörään

Rengasmarket Kauppakeskus Liila tarjoaa nyt myös valikoiman moottoripyörän renkaita! Kuten autoilussakin, ovat myös moottoripyörän renkaat tärkeä osa ajoturvallisuutta. Renkaat ovat moottoripyörän ainoa tien pintaa koskeva osa, joten niiden laatuun ja kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Huonokuntoiset renkaat pidentävät jarrutusmatkaa ja heikentävät ajomukavuutta. Suomessa ajettaessa moottoripyörään on oltava sekä kesä- että talvirenkaat, sillä kesärenkaiden pito ei ole riittävä kylmillä ja jäisillä teillä. Talvirenkaat on oltava moottoripyörässä vähintään joulu-, tammi- ja helmikuun ajan.

Moottoripyörän renkaita on kahdenlaisia: sportti- ja touring-renkaita. Touring-renkaat kuluvat hitaammin, koska ne tehdään kovasta kumista, toisin kuin pehmeäkumiset sportti-renkaat. Myös etu- ja takarenkaiden välillä on kulumiseroja - siinä ajassa, missä etupyörä vaihdetaan kerran, on takapyörä vaihdettu jo kahdesti.

Voit tuoda moottoripyöräsi Rengasmarket Kauppakeskus Liilan asiantuntevan henkilökunnan luo renkaidenvaihtoon, tai kysyä apua mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Autamme mielellämme sopivan rengastyypin valinnassa ja muissa moottoripyöriin liittyvissä kysymyksissä.

Skootterien ja mopojen renkaat

Rengasmarket Kauppakeskus Liilasta löydät myös skootterin ja mopon renkaat. Skootterit ovat helppoja ja pienikokoisia ajovälineitä, joilla kulkee hyvin niin perheen teini, kuin lyhyen matkan päähän töihin lähtevä vanhempikin. Skoottereilla saa helposti vältettyä moottoriliikenteessä tyypilliset työmatkaruuhkat, ja se tekeekin niistä hyvin suosittuja kaupunkialueilla.

Moottoripyörien tavoin skoottereiden tärkein osa ovat renkaat. Skootterin runko on pieni ja kevyt, eikä suojaa ajajaa liikenneonnettomuuden sattuessa. Siksi renkaat ovat ensisijaisen tärkeät vaaratilanteiden välttämiseksi. Skootterien ja mopojen renkaissa on oltava riittävä pito, jottei ajoneuvo käyttäydy erilaisissa tieolosuhteissa odottamattomasti. Erityisesti kostea tie on hyvin riskialtis tiukoissakin mutkissa kevyesti kääntyville mopoille ja skoottereille.

Rengasmarket Kauppakeskus Liilan henkilökunta opastaa sinua mielellään sopivien mopon ja skootterin renkaiden hankinnassa ja voi hoitaa myös asennustyöt puolestasi. Tervetuloa!