Henkilöauton Öljynvaihto

Rengasmarket Kauppakeskus Liila tarjoaa myös Öljynvaihto Moottoriöljyn tärkein tehtävä on huolehtia moottorin voitelusta, estäen kulumista ja pidentäen moottorin käyttöikää. Vaihtamattomat moottoriöljyt altistavat moottorin kulumiselle ja vioittumiselle. Moottorin ollessa käytössä, öljyyn kertyy metallihiukkasia ja polttoaineen palamisesta syntyvää polttojätettä. Tällöin öljyn voiteluteho heikkenee ja se saattaa aiheuttaa moottorin lämpötilan nousun. Lämpötilan nousua seuraa kiinni leikkautuminen ja mahdollisesti vioittuminen. Öljyt vaihtamalla varmistetaan paras voitelu ja huolenpito moottorille.

Autonvalmistajien ilmoittamat huolto- ja öljynvaihtovälit vaihtelevat paljon. Mahdollisimman pitkän elinkaaren saavuttamiseksi, tulisi öljyt vaihtaa n. 15 000km välein.

Öljynvaihto autoon tapahtuu joko valuttamalla öljyt pois, tai imutekniikkaa käyttäen. Huomioithan, että vaihto tulisi aina suorittaa moottorin ollessa vielä lämmin. Moottorin ollessa lämmin varmistat, että öljyä saadaan mahdollisimman paljon pois. Öljyn vaihto valuttamalla alkaa öljypohjan tulpan irrottamisella ja vanhojen öljyjen valutusta varten tarvittavan astian asettamisella. Samalla on hyvä tarkistaa, ettei tulpan tiiviste ole jäänyt kiinni autoon.

Öljyjen poistamisen jälkeen on hyvä myös tarkastaa tiivisteen kunto ja tarvittaessa vaihtaa se. Saman toimenpiteen voi suorittaa myös öljynsuodattimelle, jonka jälkeen öljynsuodatin ja tiivisteen asennetaan paikalleen. Tämän jälkeen öljypohjan tulppa asennetaan takaisin ja voidaan aloittaa uusien öljyjen laittaminen moottoriin. Öljyn täyttämisen jälkeen tarkastetaan öljyn määrä ja käynnistetään auto, jota pidetään hetki päällä öljynpaineen tasaamiseksi. Öljynpaineen varoitusvalon sammuttua moottori sammutetaan ja tarkastetaan öljyn määrä uudelleen. Tarvittaessa sitä lisätään, oikean määrän saavuttamiseksi.